Dans på glödande kol

Eldens mäktiga ande vilade över rummet. Lukten av eld skrämde honom, men var samtidigt fascinerande. Han tappade en brinnande tändsticka bland trassel och terpentin. Det var som om papperskorgen fick liv. I värmen buktade den utåt och blev till ett ansikte som ville tränga igenom den mjuka plasten. Han vågade inte röra sig fast det brann för fullt. Elden hypnotiserade honom. Det knastrade som om ansiktet ville berätta något för honom … en hemlighet om de döda barnen på mammas tavla.

Elvaårige Leo har förlorat sin mamma i sviterna efter en brand. När han flyttar till Visby med sin pappa uppstår ytterligare bränder i samma bostadsområde. En politiker utsätts för trakasserier och kort där efter avlider hans hustru i en anlagd brand. Det blir Maria Werns uppgift att söka sambanden. De leder till ett gäng som hållit ihop sedan gymnasietiden. Ett gäng där brandmannen Björn, som Maria blivit allvarligt förälskad i, har sina vänner.

Dans på glödande kol är den fjortonde boken i Anna Janssons framgångsrika serie om Gotlandspolisen Maria Wern. Det är en bok om girighet, om de krafter som inte drar sig för att utnyttja andras utsatthet och om längtan efter kärlek. Den utspelar sig i ett Visby där turistströmmen återvänt till fastlandet och polisstyrkan reducerats för ett lugnare tempo.

Recensioner

”Hennes styrkor är det känslomässiga spelet och dramaturgin… Böckerna om maria Wern fortsätter att vara en succé. ”
       GK

”Anna Jansson är en mästare på att använda barn i sina intriger. Hon behandlar dem med respekt och förståelse. De blir huvudpersoner och inte bara statister.
Anna Janssons mix av kriminaldrama, relationshistoria och en gnutta humor tilltalar mig. Det är också trevligt att läsa deckare som inte är tegelstensliknande.
Som det var förr under 300 sidor. Och det är bra sidor, skrivna med ett flyt som är lättläst men ändå med ett djup som skapar eftertanke.”
       DUST Magazine

”Spännande”
       DN

”Jag sträckläste Dans på glödande kol. Precis som jag brukar med hennes Maria Wernböcker.”
       Nerikes Allehanda

”Anna jansson levererad både kvalitet och kvantitet… Anna jansson är i toppform i årets bok.”
       P4 Annika Andersson

Köp boken i din bokhandel eller hos

Till offer åt det okända
Maria Wern

Till offer åt det okända

Maria Wern

Dödens snabba vingar

Maria Wern

Onda drömmar

upptäck mer

Det är en ofattbar lycka för mej att få göra det jag helst av allt vill i livet; att skriva. Jag är aldrig ensam fast jag sitter alldeles solo i min skrubb på övervåningen. Jag bestämmer i fantasin var jag befinner mej och vem jag träffar och jag är så glad att mina läsare vill följa med på mina på äventyr.