Drömmar ur snö

Visst är det skönt att tonåringarna har sysselsättning hemma med sina datorer? Då vet man ju var man har dem. Eller?

Vi söker ett ansikte till vår nya sminkkollektion. Kan vi ses så jag får ta några bilder. Sminket får du givetvis behålla oavsett hur det går. Och du, lova att det stannar oss emellan. Det här är vår hemlighet.

En 14-årig flicka försvinner på väg hem efter en filmkväll i skolan. Dagen därpå finner man hennes livlösa kropp i skogen. Kriminalinspektör Maria Wern får det plågsamma uppdraget att meddela fadern, som är präst i Kronviken. Utredningen drar ut på tiden. När ytterligare en flicka försvinner ligger paniken på lut och man söker en syndabock bland samhällets utstötta. En avvikande ung man har besökt prästgården och även setts följa efter flickorna. Hans största intresse är datorer.

Misstänksamma blickar riktas även mot flyktingförläggningen. Media målar upp en svart och onyanserad bild av poliskårens tandlöshet och brist på resultat. På skolgården turas föräldrarna om att hålla vakt och ett kristeam inrättas. Rykten går om att någon tänker sätta eld på förläggningen …

I Anna Janssons deckare ställs ofta intressanta och angelägna frågor om vårt samhälle. I Drömmar ur snö handlar det om vad som sker när vi inte längre har råd med ett fungerande rättsväsende och människor tar lagen i egna händer, när vår medkänsla med de mest utsatta upphör.

Recensioner

”Drömmar ur snö är en engagerande roman där styrkan är den trovärdiga skildringen av människorna och deras relationer.”
Karl G Fredriksson Nerikes Allehanda

”Otäckt, men fascinerande. Och alldeles lysande berättat.”
Eskilstuna kuriren/Strengnäs tidning

”Anna Janssons styrka ligger i att se nyanser i allt det mörka och hon har en genuin medkänsla med de svaga och avvikande…Upplösningen är mer spännande än man kunnat ana och helt oväntad. Både mordvapen och historien bakom är en av de mest originella jag träffat på.”
Upsala nya tidning Birgitta M Johansson

”Hennes klarsyn är obarmhärtig, men den står inte i vägen för medkänslan.”
Sydsvenska Dagbladet Bo Lundin

”…en god iakttagare av vardagen, hon registrerar detaljer som ger hennes berättelse trovärdighet och värme…Hos Anna Jansson finns en stor portion empati, det är inte lätt att vara människa.”
Hallands Nyheter Lotta Bergström

”Anna Jansson beskriver initierat hur det är att vara tonåring idag. Det handlar om tonårsflickors utsatthet, om utseende, smink, kläder och skönhetsoperationer.”
Gunnar Geisle Gotlands Allehanda

”Anna Jansson bjuder på en fängslande intrig och tecknar sina personer med omsorg…hon skildrar också känsligt den primitiva drift en människa har att skydda sin avkomma.”
Kommunalarbetaren Marika Hemmel

”Förvisso skriver Anna Jansson en mycket spänstig och därtill suggestiv svenska.”
Nordvästra Skåne tidningar Crister Enander

”Anna Jansson behärskar konsten att fängsla läsaren.”
Länsposten

”…det är vardag på ett alldeles självklart sätt och den kan Anna Jansson beskriva.”
Arbetarbladet

”Anna Jansson har med rätta fått mycket beröm för sin ton och sina personskildringar.”
Östersundsposten

”…den är mycket bra, välskriven och med en mycket spännande intrig.”
Gefle dagblad

Köp boken i din bokhandel eller hos

Till offer åt det okända
Maria Wern

Till offer åt det okända

Maria Wern

Dödens snabba vingar

Maria Wern

Onda drömmar

upptäck mer

Det är en ofattbar lycka för mej att få göra det jag helst av allt vill i livet; att skriva. Jag är aldrig ensam fast jag sitter alldeles solo i min skrubb på övervåningen. Jag bestämmer i fantasin var jag befinner mej och vem jag träffar och jag är så glad att mina läsare vill följa med på mina på äventyr.