Fängelsegrottan

Tvillingarna Tim och Tina är pirriga när de vinkar av sina föräldrar från Gotlandsbåten. Det är sommarlov och de ska bo på morbror Hampus husbåt, som ser ut som ett piratskepp och är fullt med coola uppfinningar och laboratorieprylar. Hampus är uppfinnare och kan mycket – men vet han hur man tar hand om barn? Knappt hinner de komma iland förrän öns landshövding försvinner, och när polisen verkar sakna ledtrådar tar Tim och Tina saken i egna händer. De är nämligen experter på spaning! Snart får de hjälp från oväntat håll och spåren leder till fängelsegrottan …

Efter att sedan millennieskiftet gett både vuxna och barn gåshud med spänningsserierna Maria WernKristoffer Bark och inte minst Emil Wern, behöver knappast deckardrottningen Anna Jansson någon närmare presentation. Nu är hon tillbaka med en ny serie för lågstadiebarnen, Tvillingspanarna. I den får vi följa Tim och Tina som tar sig an kluriga fall på idylliska Gotland. En spännande och rolig pusseldeckarserie med färgstarka karaktärer, kreativa spaningsmetoder och en gnutta magi − allt på pricken fångat av illustratören och serieskaparen Anette Bengtsson Vargas.

Fängelsegrottan

Köp boken i din bokhandel eller hos

Silvermynten
Tvillingspanarna

Silvermynten

upptäck mer

Det är en ofattbar lycka för mej att få göra det jag helst av allt vill i livet; att skriva. Jag är aldrig ensam fast jag sitter alldeles solo i min skrubb på övervåningen. Jag bestämmer i fantasin var jag befinner mej och vem jag träffar och jag är så glad att mina läsare vill följa med på mina på äventyr.