Klasskassan

Emil är elva år och bor i Visby, precis innanför ringmuren. Där i trädgården står en gammal gul kiosk som Emil har förvandlat till detektivbyrå. Och i Visby behövs det verkligen en sådan, för det kryllar av skumma typer. Tillsammans med lillasystern Linda och den ganska korkade hunden Molly löser Emil riktigt knepiga mysterier.

Klasskassan börjar Emils klass att samla ihop pengar till en klassresa. De säljer polkagrisar, ordnar disko och erbjuder sig att vara hund- eller kattvakt. Alla jobbar med insamlingen, och till slut har klassen fått ihop 2 700 kronor! Problemet är bara att någon stjäl pengarna direkt efter att barnen räknat ihop dem …
Vem kan vara så taskig? Ja, det är helt klart ännu ett fall för detektiv Emil Wern att lösa!

Recensioner

”Vem kan vara så taskig? Det frågar sig detektiv Emil Wern efter att ha upptäckt att klasskassan på 2700 kronor försvunnit ur fröken Jaxons skrivbordslåda. Allt arbete hans klass har lagt ned på att samla ihop pengarna är förgäves och klassresan verkar inte bli mer än en dröm. Men Emil kallar sig inte detektiv för intet och tar genast itu med att försöka lösa mysteriet. Till sin hjälp har han vännen Sokrates, lillasyster Linda och mamma Maria som är polis. Efter ett gediget detektivarbete har de ett antal misstänkta och nu gäller det bara att hitta den rätte förövaren. Handlingen i Klasskassan är, precis som författarens andra böcker om Emil Wern, förlagd till Visby. Boken inleds med en karta över staden så läsaren ska få en bild av var historien utspelar sig, ett drag som i högsta grad bidrar till bokens charm. Persongalleriet är lysande och fyllt av udda, minnesvärda karaktärer. Mimmi Tollerups illustrationer bidrar också i högsta grad till läsupplevelsen. Anna Janssons bok kan varmt rekommenderas och lämpar sig för barn från åtta år och uppåt.”
BTJ

Köp boken i din bokhandel eller hos

Strömsabotören
Emil Wern

Strömsabotören

Emil Wern
Emil Wern

Emil Wern och Gotlandsmysterierna #2

Emil Wern

April, april

upptäck mer

Det är en ofattbar lycka för mej att få göra det jag helst av allt vill i livet; att skriva. Jag är aldrig ensam fast jag sitter alldeles solo i min skrubb på övervåningen. Jag bestämmer i fantasin var jag befinner mej och vem jag träffar och jag är så glad att mina läsare vill följa med på mina på äventyr.