Må döden sova

En mystisk bilolycka som kanske inte är någon olycka, kvinnor som får hallucinationer och sår som inte vill läka … Må döden sovaär en lika tankeväckande som spännande historia om barnlöshet, konstgjotd befruktning, läkaretik och kloning.

Kunskapen är en hora. Ibland tjänar hon det goda, ibland det onda. Inte sällan kan hon köpas för pengar… Ett självmord och ett mord utlöser ett intensivt polispådrag och kriminalkommissarie Maria Wern pressas hårt av sin chef under den märkliga utredningen.

I centrum för händelserna står Cheironkliniken, en välrenommerad institution som hjälper barnlösa par med provrörsbefruktning. Kliniken ägs och leds av Per Göthe, en man med fläckfritt förflutet och internationell ryktbarhet. Vad kan han ha med dessa mystiska sjukdomsfall och ruskiga mord att göra? Eller är det så att läkemedelsföretaget OKTA kanske har ett finger med i spelet? Att skaffa bevis för att någon olaglig verksamhet försiggår på kliniken kan komma att kosta Marias vän sjuksköterskan Karin och hennes foster livet.

I en gastkramande upplösning avslöjas hur girighet och avund orsakar katastrofer när människor leker med andras liv och slår mynt av andras olycka.

 

Recensioner

”Det här är en spänningsroman när den är som allra bäst. Ingen som läser den kommer att bli besviken. Jag lovar.”
Ulf Hammarlund Länstidningen Södertälje

”När människor demaskeras och blir så små och hjälplösa som de är kommer de läsaren nära. Det är tänkvärt. Anna Jansson har en psykologisk blick för de gestalter hon skapar. det betyder väl att hon på något sätt tycker om dem, kan man förmoda.”
Dag Sandahl Östran

”Hon är en ny deckardrottning och hennes kriminalinspektör Maria Wen är en frisk fläkt.”
AnnaKarin Jansson Alingsåskuriren

”Förr var kravet på en kriminalroman att den skulle ge lösningar och svar, idag kräver man att den även ska ställa frågor och stimulera till tankeverksamhet och det gör Må döden sova.”
Karl G Fredriksson Nerikes Allehanda

”Både tempot och spänningen har skruvats upp. resultatet är en riktig sidvändare, helt klart hennes bästa deckare hittills, en lika spännande som tankeväckande Kriminalhistoria om barnlöshet, konstgjord befruktning, läkaretik och kloning.”
Bengt Eriksson BTJ

”Anna Jansson integrerar på ett smidigt och effektivt sätt sina synpunkter på dagens sjukvårdssituation med en spännande handling. Språket har också stora förtjänster; författaren återger till exempel på ett förtjänstfullt sätt jargongen bland sjukvårdspersonal som poliser. Hon har helt enkelt skaffat sig en etablerad plats på deckarhimlen av idag.”
Gunilla Holm Helsingborgs dagblad

”Må döden sova är ännu mer förtätad och suveränt berättad av en fritidsförfattare som håller på att etablera sig som Sveriges nya deckardrottning. Sen må Liza Marklund och andra konkurrenter om titeln säga vad de vill.”
Ingemar Andersson Bergslagsposten – Bergslagernas tidning

”Må döden sova är en roman som handlar om barnlöshet, provrörsbefruktning och om kloning. Tunga frågor, svåra frågor som Anna Jansson väl hanterar inom ramen för en spänningsroman.”
Per Åhlin Östersundsposten

Köp boken i din bokhandel eller hos

Till offer åt det okända
Maria Wern

Till offer åt det okända

Maria Wern

Dödens snabba vingar

Maria Wern

Onda drömmar

upptäck mer

Det är en ofattbar lycka för mej att få göra det jag helst av allt vill i livet; att skriva. Jag är aldrig ensam fast jag sitter alldeles solo i min skrubb på övervåningen. Jag bestämmer i fantasin var jag befinner mej och vem jag träffar och jag är så glad att mina läsare vill följa med på mina på äventyr.