Pojke försvunnen

Underliga ting sker på Katthamra gård. Amiral Hägg går sin vakt klockan fyra på morgonen vare sig han är levande eller död. I skogen med de förvridna träden kan man gå vilse för att klockan stannar och kompassen slutar att fungera. Det kan bero på Bysen eller på De små under jorden. På sådana saker och på den tyska minsveparen Albatross, tänker Andreas Nilsson 9 år när han cyklar från kyrkogården med en stulen dödskalle fastklämd på sin pakethållare. Tillsammans med sin bror har han upptäckt en hemlighet vars konsekvenser ingen kan ana…

Charlotta Nilsson, Andreas mamma, känner en ständig oro för sina barn, oavbrutet söker hon upp läkare för att få veta att de inte bär på någon dödlig sjukdom. Symptomen är många. Andreas har oförklarliga blåmärken och feber, Amanda andas inte som hon ska. Är Charlottas oro befogad eller är hennes ständiga kontakt med vården en sjuk hjärnas rop på hjälp? Är det rent av så att hon gör sina barn sjuka? Andreas äldre bror ligger begravd på Östergarns kyrkogård. Den verkliga dödsorsaken blev egentligen aldrig klarlagd.

Polisens sökande efter den försvunne nioåringen för dem också till grottorna i berget ovanför Östergarnsskola. I en av grottorna har skolbarn i alla tider ristat sina namn. Där gör kriminalinspektör Maria Wern en upptäckt. Två namn med ett hjärta omkring. Gammal kärlek rostar aldrig, eller är det precis det den gör?

För Maria innebär sommaren en intensiv längtan efter mannen hon avstod ifrån för att hålla ihop sin familj. Per Arvidsson ska komma till Gotland. Maria räknar minuterna och hoppas att hans känslor för henne består. Ön är full av minnen sen den sommar då de älskade varandra.

Recensioner

”Ingredienserna i Anna Janssons nya bok ”pojke försvunnen” räcker för att hålla läsarintresset på topp. Dessutom beskriver hon Gotlands historia, geologi, natur och människor – det är nog det som ger henne hängivna läsare också utomlands – och hon skildrar dramats huvudpersoner med känsla och stil. Anna jansson skriver mycket och blir bara bättre…”
Barbro Frost Hallands Nyheter

Jag måste erkänna att jag är fascinerad av Anna Jansson, och hur hon lyckas växa som både författare och berättare för varje bok. Hon har alltid varit en god stilist, en skicklig berättare med förmåga att väva in filosofiska och moraliska funderingar i sina böcker… Upplösningen hade jag aldrig kunnat lista ut om jag så hade suttit och gissat i ett halvår.”
Kristianstadsbladet Cecilia Isberg

”För läsaren väntar en spännande och välskriven roman med skarpsynta skildringar av moraliska konflikter och mänskliga tillkortakommanden”
Ingalill Mossander Aftonbladet

”Parrelationerna, medelålders människors oförmåga att nå varandra i sin längtan efter kärlek är fint beskrivna. Anna Janssons berättarglädje och engagemang ger en spännande läsning. ”
Ingalill Magnusson BTJ

”En djupt engagerande roman”
Karl G Fredriksson Nerikes Allehanda

”…det är en svår konst att hålla intresset vid liv utan att ta till pangeffekter och cliffhangers. Jansson kan, bättre än de flesta. ”
Sydsvenska Dagbladet Bo Lundin

”En riktigt bra svensk deckare”
Bibbi Wopenka Jury

”Bäst just nu! En bra deckare har förutom den spännande intrigen och trovärdiga personbeskrivningar också en tydlig undertext. Den vill berätta något mer än bara historien om ett brott. Det lyckas Anna Jansson med här.”
TARA

”Som flera gånger tidigare använder Anna jansson sina professionella kunskaper om sjukdomssymptom och psykologiska hangups och hon gör det alldeles utmärkt, aldrig ett ord för mycket, men tillräckligt många för att läsaren ska börja fundera och undra och tänka efter en gång till.”
Sydsvenska Dagbladet

”Berättelsen suger tag i en och vägrar släppa greppet”
Jenny Andersson Dalarnas Tidningar

”Anna Jansson har en knivskarp blick… Hennes porträtt av bokens huvudagerande är knivskarpa, vare sig det gäller medelålders män på väg att tappa greppet eller kvinnor som slåss för barn, familj och man.”
Oskarshamnstidningen

”Berättelsen suger tag och vägrar släppa greppet.. Pojke försvunnen präglas av ett vidunderligt berättande genomsyrat av etiska dilemman, levande personskildringar och mänskliga brister och svårigheter…pojke försvunnen är en välskriven och fängslande deckare med oväntad upplösning.”
Dalarnas Tidningar

”Anna jansson håller inte bara läsaren fastnålad vid handlingen. Hon kan också konsten att måla bilder med sitt språk och låta läsaren krypa otäckt nära sina karaktärer.”
SOLO

”Anna Jansson vet hur man gör för att hålla spänningen vid liv.”
Laura

”Det är högtidsstund för många deckarläsare när Anna Jansson publicerar sin åttonde roman.”
Västervikstidningen

”Människoskildringarna är ofta långt starkare än genrens stereotyper.”
Norra Västerbotten

”Ingredienserna i Anna Janssons nya bok, Pojke Försvunnen, räcker för att hålla läsarintreset på topp.”
Hallandsposten

Köp boken i din bokhandel eller hos

Till offer åt det okända
Maria Wern

Till offer åt det okända

Maria Wern

Dödens snabba vingar

Maria Wern

Onda drömmar

upptäck mer

Det är en ofattbar lycka för mej att få göra det jag helst av allt vill i livet; att skriva. Jag är aldrig ensam fast jag sitter alldeles solo i min skrubb på övervåningen. Jag bestämmer i fantasin var jag befinner mej och vem jag träffar och jag är så glad att mina läsare vill följa med på mina på äventyr.