Riddarnas kamp

Emil är elva år och bor i Visby, precis innanför ringmuren. Där i trädgården står en gammal gul kiosk som Emil har förvandlat till detektivbyrå. Och i Visby behövs det verkligen en sådan, för det kryllar av skumma typer. Tillsammans med lillasystern Linda och den ganska korkade hunden Molly löser Emil riktigt knepiga mysterier.

Riddarnas kamp utspelar sig under medeltidsveckan i Visby. Emil och hans bästa vän Ubbe köper biljetter till riddarspelen, för att få se riddarna Spader, Hjärter, Ruter och Klöver kämpa mot varandra. Men varje gång riddarna ska börja strida händer något som gör att spelen måste skjutas upp.
Vem kan det vara som saboterar riddarspelen med flit? För detektiv Emil Wern finns bara en sak att göra – hitta den skyldiga!

Recensioner

 

”En barndeckare måste vara tydlig, spännande snillrik, realistisk och ha hög igenkänningsfaktor. Förutom att Emil bjuder på Ett logiskt tänkande som är lätt att följa, är en stor portion pedagogik inbakad. Slutprodukten är en kreativ, väl genomarbetad helhet.” (Riddarnas kamp)
UNT

”Dåtid möter nutid i Riddarnas kamp då detektiv Emil Wern under Visbys medeltidsvecka, med moderna metoder, försöker finna ut vem det är som egentligen saboterar riddarspelen. Till sin hjälp har han lillasyster Linda, vännen Ubbe samt mamma Maria som är polis och gärna ger goda råd. Snart har de en lista av misstänkta, men efter noggranna efterforskningar visar sig slutligen sabotören vara den man minst anar. Boken är den första i en ny serie av deckarförfattaren Anna Jansson om den lillgamle och klipske detektiven Emil Wern. Emil, likt Anna Jansson själv i yngre år, bor i Visby och löser brottsgåtor i skuggan av ringmuren. Boken inleds med en ritad karta över Visby som ger läsaren en god översikt över var historien utspelar sig. Riddarnas kamp är en lättläst och underhållande bok för barn från åtta år och uppåt. Inbäddat i detektivhistorien finns fakta om Visby och stadens historia, vilket gör historien ännu mer spännande, samtidigt som läsaren får en inblick i hur livet i staden kunde te sig vid tidpunkten för brandskattningen av Visby. Mimmi Tollerup-Grkovics vältecknade illustrationer ackompanjerar texten utmärkt och bidrar i högsta grad till det positiva intrycket. Riddarnas kamp är en bok att rekommendera!.”
BTJ


Köp boken i din bokhandel eller hos

Strömsabotören
Emil Wern

Strömsabotören

Emil Wern
Emil Wern

Emil Wern och Gotlandsmysterierna #2

Emil Wern

April, april

upptäck mer

Det är en ofattbar lycka för mej att få göra det jag helst av allt vill i livet; att skriva. Jag är aldrig ensam fast jag sitter alldeles solo i min skrubb på övervåningen. Jag bestämmer i fantasin var jag befinner mej och vem jag träffar och jag är så glad att mina läsare vill följa med på mina på äventyr.