Alla de stillsamma döda

Maria Wern – Alla de stillsamma döda är en TV-serie som sändes på TV4 under hösten 2010. Under två avsnitt får man följa kriminalinspektör Maria Werns (Eva Röse) jakt på en mördaren efter att ett par fiskare hittat en död man. Den döda mannen bär en ring från Cypern, samma som den försvunna Clarence hade som blivit hotad till livet.

Serien är baserad på Anna Janssons bok med samma namn som utkom 2001. Med i rollistan finns förutom Eva Röse även Reuben Sallmander och Allan Svensson.

Handling

En gotländsk advokat på väg hem genom det solvarma landskapet försvinner spårlöst. En minkfarmare på den gotländska landsbygden blir hotad till livet, och utsätts för en bestialisk fälla. Två separata händelser som snart visar sig löpa samman och när den första döda kroppen dyker upp står det klart att det bara är början på något mycket större. Trots kollegernas protester engagerar sig Maria Wern allt djupare i utredningen, både professionellt och personligt. Men allt är inte vad det ser ut att vara, och snart befinner sig Maria i större fara än hon anat…

I rollerna

Eva Röse – Maria Wern
Allan Svensson – Hartman
Peter Perski – Arvidsson
Ulf Friberg – Ek
Tanja Lorentzon – Erika Lund
Reuben Sallmander – Patrik Hedlund
Anja Lundqvist – Rosemarie Haag
Magnus Reinfeldt – Clarence Haag
Anastasios Soulis – Loke
Mylaine Hedreul – Lena Hartmann
Thomas W. Gabrielsson – Ivan Sirén
Karin Bergquist – Sekreterare
Pierre Lindstedt – Egil Hägg
Pierre Björkman – Gustav Hägg
Conny Vakare – Odd Molin
Oscar Pettersson – Emil Wern
Matilda Wännström – Linda Wern
Lotta Thorell – Marianne Hartmann
Fredrik T Olsson – IT-tekniker
Bengt Magnusson – Nyhetsankare

”Säsong 9 kommer snart”

Ondskans djupa rot

upptäck mer

Läs mer om böckerna om Maria Wern som filmatiserats, där senare säsonger bygger på karaktärerna och där är jag med i manusarbetet.