Inte ens det förflutna

Maria Wern – Inte ens det förflutna är en svensk kriminalfilm regisserad av Erik Leijonborg, producerad av Martin Söder och skriven av Erik Ahrnbom. Filmen är baserad på Anna Janssons roman med samma namn. Det är den femte långfilmen om kriminalinspektören Maria Wern.

Handling

När gotlandspolisen Maria Wern (Eva Röse) utsätts för anonyma dödshotelser, inleder hon och kollegorna ett frenetiskt sökande för att hitta avsändaren. Efter ett våldsamt attentatsförsök beordras hon iväg för att söka skydd, och tillsammans med en grupp väninnor från skoltiden ger hon sig i hemlighet av till det natursköna Stora Karlsö. Men medan Marias kollegor på Gotland gör sitt bästa för att spåra den skyldige, står det allt mer klart att mördaren kan ha följt efter henne ut på ön. Och istället för att befinna sig i säkerhet svävar nu de sju kvinnorna i livsfara… med Frida Hallgren, Helena af Sandeberg, Vanna Rosenberg, Mirja Turestedt, Rebecka Hemse, Fanny Risberg och Allan Svensson.

I rollerna

Eva Röse – Maria Wern
Allan Svensson – Thomas Hartman
Peter Perski – Per Arvidsson
Ulf Friberg – Jesper Ek
Oscar Pettersson – Emil Wern
Matilda Wännström – Linda Wern
Frida Hallgren – Helén
Rebecka Hemse – Cicci
Fanny Risberg – Therese
Vanna Rosenberg – Jenny
Helena af Sandeberg – Karin
Mirja Turestedt – Victoria
Pernilla Ribeiro Novais – kvinna i rullstol

”Säsong 9 kommer snart”

Ondskans djupa rot

upptäck mer

Läs mer om böckerna om Maria Wern som filmatiserats, där senare säsonger bygger på karaktärerna och där är jag med i manusarbetet.