Ny säsong av Maria Wern i augusti

Tittarsuccén Maria Wern är tillbaka på TV4 och TV4 Play den 14 augusti. I den nionde säsongen får tittarna följa fyra nya fall på Gotland. Maria Wern (Eva Röse) och Sebastian (Erik ”Jerka” Johansson) väntar tillökning samtidigt som de måste utreda fallen med en ung lovande fotbollsspelare som hittas död, ett beställningsmord med kopplingar till gängkriminalitet, ett mord bland gästerna på en campingplats och en försvunnen kvinna som påträffas i en bil på botten av ett kalkbrott. Dessutom gör Eva Röse debut som regissör för en av filmerna.

– Det känns helt naturligt att ta plats i registolen efter att ha varit med och utvecklat serien i så många år. Både innehållsmässigt och som exekutiv producent. Ett förtroende jag hoppas jag kunnat förvalta väl. Och en början på nya utmaningar, säger Eva Röse.

Serien utspelar sig på Gotland och är baserad på karaktärerna från Anna Janssons deckarromaner. Eva Röse spelar huvudrollen som Maria Wern och hennes kollegor i utredningsgruppen består av Sebastian (Erik ”Jerka” Johansson), Arvidsson (Peter Perski), Sasha (Lola Zackow) och Oscar (Samuel Astor Åström). Utredningsgruppen får denna säsong en ny chef, Annika ”Fåhret” Fåhreus (Katrin Sundberg) som snabbt hamnar på kant med Maria och kollegorna. Sebastian oroar sig ständigt över att Maria inte är försiktig nog då hon fortsätter att jobba lika hårt som alltid under graviditeten. Sebastian får själv egna problem när han utreds för misstänkt tjänstefel och deras tillvaro vänds upp och ned.

I övriga roller ses bland andra Sigrid Johnsson, Oscar Pettersson, Tehilla Blad, och David Arnesen.

Maria Wern, säsong 9 produceras av Warner Bros. Manusförfattare är Inger Scharis och Jimmy Lindgren. Regi av Johan Lundin och Eva RöseProducent på Warner Bros är David Nzinga. Serien samproduceras med ARD Degeto och i samarbete med Cologne Film. Exekutiv producent på TV4 är Petra Ahlin.

Foto: Johan Stjernéus

Köp boken i din bokhandel eller hos

Fler nyheter från anna jAnsson

Fängelsegrottan

Tvillingspanarna – ny barnboksserie

Deckarfestivalen

Anna får pris på Deckarfestivalen

Anna Jansson

Till offer åt det okända – mest lyssnade boken i mars.

upptäck mer

Se även nyheter publicerade av Grand Agency.